Rendelési idők

Hétfő, Szerda
13 - 18 óráig

Kedd, Csütörtök, Péntek
8 - 13 óráig

Cím: 5100 Jászberény, Zirzen Janka u. 6.


 
 
Szolgáltatások
 

- Fogmegtartó kezelések

Fogkőeltávolítás (depurálás), polírozás

A fogkő jelenléte szánkban függ az egyén szájflórájától, életmódjától (pl. dohányzás, kávézás stb.) és a legújabb kutatások eredményei alapján egyértelműen a száj helyes tisztántartásától!

Általánosan megfogalmazva a fogkő egy olyan "megkövesedett baktériumokat tartalmazó felrakódás" főleg a fognak a nyaki részén, mely a széli ínyrészeket folyamatosan gyulladásban tartja. A páciens tapasztalása mindebből a gyakori ínyvérzés és a kellemetlen, sokszor csak mások által érzékelt szájszag. /A rossz szájszagot természetesen okozhatja egy lyukas fog vagy egy rossz korona ill. gyomor eredetű panasz is! /

A fogkő eltávolítása, a felületek lesimítása és fényesre, csillogóvá polírozása általában az első lépés a további szükséges kezelés(ek) megkezdése előtt. (Kivéve akut panasz esetén!) Ezáltal a későbbiekben az ínyvérzés megszűnésével a fogak természetes csillogó színéhez könnyebb az új töméseket, fogpótlásokat elkészíteni!

A beavatkozás korszrű ultrahangos készülékkel történik.

Barázdazárás

A maradó fogak rágófelszínén található barázdákban, mind az ételmaradékok, mind a baktériumok könnyen lerakódnak. Minél mélyebben barázdált, zegzugosabb ez a felszín, annál könnyebben és tartósabban jön létre a lerakódás és vezet a későbbiekben szuvasodáshoz!

A frissen előbújó rágófogakra különösen jellemző ez a felszín! /Az első maradó rágófog 6 éves kor körül bújik elő./

A szuvasodást megelőzendő ezeket a barázdákat a barázdazárás folyamán először megtisztítjuk, majd egy speciális folyékony barázdazáró anyaggal lezárjuk. A barázdák ezáltal simábbak, könnyebben tisztíthatók lesznek!

Ez a kezelés a maradó fogak előtörése után ajánlott.

Esztétikus tömések, betétek (inlayk)


Az úgynevezett "fehér tömések" már nem csak mechanikailag hanem kémiailag is specifikusan rögzülnek a fogakba. A helyes technológiai és szakmai szabályok betartásával ezek a tömések megakadályozzák a tömések mellett kialakuló újabb szuvasodást és mechanikailag is igen ellenállók. Lehetőséget teremtenek számunkra, hogy mind színében (kaméleon effektus), mind a rágófelszín megfelelő kialakításával olyan töméseket készítsünk, melyeket a páciens sem lát meg a saját szájában! A fogon nem látszik, hogy be van tömve!

Inlay-k
Betétek a nagyobb foganyag-hiányú fogaknál (kiterjedt szuvasodás), nagyobb tömések helyett készülhetnek fogtechnikus közreműködésével. Mindig az egyéni indikációkat figyelembe véve, a pácienssel részletesen mérlegelve beszéljük meg, hogy egy nagyobb kiterjedésű cavitást (a kifúrt lyuk neve) töméssel vagy inlayvel célszerű elkészíteni. A fog(ak)ról egy lenyomat készül, ennek alapján a technikus megmintázza a megfelelő színű betétet, melyet a következő alkalommal speciális ragasztó segítségével a cavitásba ragasztunk.

Gyökérkezelés

A fogbél gyulladása, elhalása és ennek következtében a gyulladás gyökércsúcson túli területekre terjedése okozhatják a gyökérkezelés szükségességét.

Nem minden fogfájdalom jelenti a fogbél olyan gyulladását, mely rögtön gyökérkezelés elvégzését indokolná! Ennek mérlegelése az orvos feladata körültekintő vizsgálat elvégzése után!

A gyökérkezelés során a csatornákból (ezek száma a fogtól függően lehet 1-4) a fertőződött, gyulladt törmeléket eltávolítjuk, a csatornákat fertőtlenítjük - ezt a folyamatot gyakran támogatjuk különböző helyi gyógyszerekkel a csatornán belül - majd a csatornákat végleges gyökértöméssel látjuk el! Ez a kezelési folyamat általában két-három kezelést tesz szükségessé!

Az árlistában a gyökértömésre -csatornánként- megadott árak függetlenek attól, hogy hány kezelés szükséges ahhoz, hogy a csatornát végleges töméssel lehessen ellátni!

Miután a gyökértömés elkészült, a következő alkalommal történik a fog koronai részének restaurációja töméssel (úgynevezett fedőtömés), inlayvel vagy koronával.

- Fogpótlások

Koronák - a már meggyengült felszínű, sokszor már gyökérkezelt fogakra készítünk.

Hídak - a foghiányt áthidaló pótlások.

A korona vagy híd minőségét és esztétikáját nagyban befolyásolja annak anyaga. A legelterjedtebb világszerte a fémkerámia korona, melyet egyszerűen csak porcelán koronának szoktunk nevezni. Ennek alapja egy fém váz, melyre utólag kerámia leplezést égetnek. Az így készült fogpótlás esztétikus és elég erős kiterjedt foghiányok áthidalására is. A kedvezőbb esztétika érdekében legújabban vázanyagnak cirkónium oxidot használnak, mely rendkívül erős és a fog színéhez közeli árnyalata miatt szebb pótlások készíthetőek segítségével. Ezeket a koronákat vagy hidakat egyszerűbben cirkon koronáknak vagy hidaknak nevezzük.

Részleges kivehető pótlás: Kiterjedt foghiány esetén készül,amikor csak fix (beragasztott) pótlással nem állítható helyre a rágási és esztétikai funkció, ilyenkor egy kivehető résszel kombináljuk az előzőt. Ezek ismertetését számos különböző egyéni specifikációjuk miatt nem részletezzük, de a személyes konzultáció alkalmával minden részletre kiterjedő felvilágosítást nyújtunk.

Teljes kivehető pótlás készítésére teljes foghiány esetén van szükség.

- Fogfehérítés

Manapság egyre természetesebb elvárás a jól elkészített tömések, pótlások mellett a fogak világosabbá, több árnyalattal fehérebbé tétele.

Történhet rendelőben vagy otthon.

1. RENDELŐBEN

Rendelőnkben a legkorszerűbb amerikai Remewhite rendszert használjuk.

A fehérítési eljárás egy alkalommal történik és 3 x 20 perces ciklusból áll, mely alatt fogai 8-10 színárnyalatnyit világosodnak.

A KEZELÉS FÁJDALOMMENTES és hosszantartó hatást biztosít.

Előnyök:

- egy kezeléssel megoldható
- azonnal látható eredmény
- jelentős fehérítés, akár 8-10 árnyalatnyi különbség
- a kezelés ellenőrzött körülmények között történik
- hosszabb hatás
- fogtechnikai labor előkészület nincs

Hátrányok:

- költségesebb
- több időt kell a székben tölteni egyszerre
- fontos a biztonsági előírások pontos betartása a kezelő részéről


2. OTTHON

A fogfehérítés otthon elvégezhető formái:

- Az egyik esetben a fehérítést megelőzi - a tisztítás és a polírozás után- egy lenyomatvétel, ami alapján ún. fehérítősínt készít fogtechnikusunk. A páciens ezek után a kapott fehérítőanyagot otthon, maga adagolja naponta a sínbe. A megtöltött sín napi 8 órát kell, hogy a szájban legyen. A kezelés kb.12-14 napig tart.

- A másik otthoni lehetőség esetén a tisztítást követően a páciens egy készletet kap, amelyben 10 napra előre be van csomagolva a teljes fehérítőanyag mennyiség, külön jelölve az alsó ill. felső fogívre való darabot. A már előre töltött síneknek 1 órát kell naponta a szájban lennie!

Előnyök:

- rövidebb idő a fogorvosi rendelőben
- olcsóbb
- a technikusi sín többször is felhasználható (fehérítésre, fluorozásra,csikorgatás ellen)

Hátrányok:

- ínyirritáció (különböző mértékű lehet)
- a technikusi sínre várni kell
- hosszabb kezelési idő
- gyengébb koncentrátumú fehérítő anyag, kevésbé látványos a kezelés
- sok múlik a páciensen a kezelés sikeres kimenetele szempontjából, jól tartja-e be az utasításokat

Gyökérkezelt fogak belső fogfehérítése

Lehetőség van az elszíneződött, beszürkült gyökérkezelt fogak belső kifehérítésére is, SupremeEndo géllel. Ilyen esetben a gyökértömés egy részét kivesszük és az endo fehérítő gélt helyezünk a fogba, majd a fogat ideiglenesen lezárjuk. Az eredmény már pár óra múlva is látható, de 2-3 nap múlva lesz igazán szembetűnő. Igény esetén a belső fehérítés megismételhető. Természetesen ennél a fehérítésnél sem fehérednek ki a tömések így érdemes azokat a fehérítés után kicserélni.


- Gyermekfogászat

A maradó fogak előtörésében és helyének biztosításában nagyon fontos szerepe van a tejfogaknak, ezért megfelelő kezelésük és szükséges ideig történő megtartásuk kiemelkedő jelentőségű.

A maradó fogak rágófelszínén található barázdákban mind az ételmaradékok, mind a baktériumok könnyen lerakódnak. Minél mélyebben barázdált, zegzugosabb ez a felszín, annál könnyebben történik meg a lerakódás és vezet szuvasodáshoz!
A frissen előbújó rágófogakra különösen jellemző ez a felszín! (Az első maradó rágófog 6 éves kor körül bújik elő.)

A szuvasodást megelőzendő ezeket a barázdákat a barázdazárás folyamán először megtisztítjuk, majd egy speciális folyékony barázdazáró anyaggal lezárjuk. A barázdák ezáltal simábbak, könnyebben tisztíthatók lesznek!

Ez a kezelés már a maradó fogak előtörése után ajánlott és teljesen fájdalommentes.

Fogékszer felhelyezése

Ugyan nem tartozik a gyógyító tevékenységek közé, de érdekessége és a mind gyakoribb igény miatt itt említendő. Fontos kiemelni, hogy a fogékszer behelyezése nem igényli a fog kifúrását, csupán felszíni ragasztással rögzítjük az apró "ékszert". Ennek anyaga az egyszerű csiszolt üveggyöngytől a nemesfémen át a drágakőig bármi lehet az igények függvényében. A fogékszerek eltávolítása úgyszintén a fog megsértése nélkül bármikor megoldható.

- Szájsebészet:

Fogeltávolítások egyszerű és feltárásos formái


- Ingyenes szolgáltatások:

Ingyenes konzultáció és árajánlat!

Előzetes bejelentkezés után látogasson el rendelőmbe!

A vizsgálat és a megbeszélés nem kötelezi Önt semmire, ugyanakkor pontos tájékoztatást kap fogai és a szájnyálkahártyája állapotáról.

Ha találok kezelést igénylő beavatkozást akkor felvázolomk a lehetséges megoldásokat, megbeszéljük melyik megoldás mennyi időt venne igénybe és pontos árajánlatot készítek!

Ön mérlegelheti, hogy a szükséges beavatkozásokat nálam kívánja-e elvégeztetni! Ha mellettem dönt akkor azt, hogy milyen ütemben és sorrendben történjenek a kezelések, Ön dönti el, én legfeljebb ajánlást teszek a legszükségesebb kezelések sorrendjéről!

Ingyenes féléves ellenőrzés!
A féléves kontrollok szükségességére és fontosságára rendszeresen felhívom a figyelmet, mivel betartásával olyan korai stádiumokban fedezhetjük fel a kialakulóban levő új elváltozásokat, hogy azok orvoslása kisebb beavatkozással és emiatt sokkal kevesebb költséggel jár!

Mindenkinek drága az ideje!

Ha a bejelentett időpontjához képest 25-30 perces csúszás következik be a rendelésbe - ez egy orvosi rendelésen bármikor előfordulhat , elnézését és megértését megköszönöm!

 

 Magunkról :: Szolgáltatásaink :: Rendelési idő :: Árak :: Galéria :: Egészségpénztárak

Bilodent Egészségügyi és Fogászati Bt. 5100 Jászberény, Jedám u. 22